Et helt særligt "OL" i Herning, hvor alle er vindere

"OL" for borgere med særlige behov i Herning Kommune afvikles for tredje år i træk. FOTO: Herning Kommune
dato

Der er medaljeregn i det midtjyske i denne uge, og de tilfalder ikke kun landets topatleter. Bevæg dig for livet står bag et stort event for borgere med særlige behov.

Herning danner i denne uge ramme om DIF DM-ugen, hvor et hav af atleter dyster om titlen som danmarksmester i diverse idrætsgrene. Men faktisk er det ikke det eneste idrætsevent i byen i denne uge. 

Torsdag afvikles også Det Særlige OL, som Bevæg Dig For Livet og Herning Kommunes Handicap og Psykiatri står bag. Et event for borgere med særlige behov på kommunens bosteder og dem, der modtager bostøtte i eget hjem. 

Det Særlige OL afvikles for tredje år i træk, og i år er 180 borgere tilmeldt. Dertil kommer personale og et stort antal studerende og frivillige. 

”Det bliver en rigtig festlig dag med fælles indmarch på Herning Atletikstadion, opvarmning og masser af sjove aktiviteter og konkurrencer. Vi slutter af med frokost og livemusik, så vi glæder os til det hele, og det plejer deltagerne også at gøre”, fortæller Mette Skærbæk, som er projektleder for Bevæg dig for livet i Herning Kommune. 

Perfekt eksempel på visionsarbejdet 
Herning Kommune er såkaldt visionskommune i Bevæg dig for livet. Det betyder, at kommunen har indgået et samarbejde med DIF og DGI og forpligter sig til at arbejde målrettet for at få flere idræts- og motionsaktive borgere.

Det Særlige OL er ét af mange tiltag i kommunen, og det er skabt i et tæt samarbejde mellem ansatte på handicap- og psykiatriområdet og kommunens projektleder for Bevæg Dig For Livet.

”Det er et rigtig godt eksempel på den måde, der arbejdes med tingene i visionskommunerne. Der arbejdes på tværs af forvaltninger med mange målgrupper for øje, hvor idræt og bevægelse tænkes ind i forskellige rammer og sammenhænge,” siger Bevæg dig for livets programleder Simon Larsen. 

Det Særlige OL skydes i gang med fælles indmarch på Herning Atletikstadion torsdag den 20. juni klokken 10. Der vil være fodboldturnering, boldlege, sanseområde, dans, stafet og meget mere. Alle får en medalje for at deltage og arrangementet slutter klokken 13.30. 

FAKTA OM BEVÆG DIG FOR LIVET
Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation. En ambitiøs vision, som DIF og DGI arbejder for at indfri med støtte fra TrygFonden og Nordea-fonden fra 2015-2025. Bevæg dig for livet er den største partnerskabsaftale i dansk idræts historie, og siden start er der blandt andet udviklet 125 let tilgængelige idrætskoncepter, tilbudt rådgivning og gennemført kampagner samt events som Royal Run.

Derudover er der indgået aftaler med en lang række visionskommuner, som har forpligtet sig til at arbejde målrettet med visionen. 

Kilde: Danmarks Idrætsforbund | DGI
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.