Røde lamper til Håndboldherrernes VM-fejring i Jyske Bank Boxen

Emil Jakobsen glæder sig til at spille på hjemmebane (Fotograf: Lars Møller)
Profilbillede
dato

Interessen har været enorm for at fejre den historiske tredje VM-triumf, når Nikolaj Jacobsens mandskab kommer til Herning.

Der bliver fyldt til allersidste plads, når det mandlige håndboldlandshold lørdag den 29. april møder Sverige i Jyske Bank Boxen i Herning.

Braget mellem Verdensmestrene og Europamestrene bliver den sidste kamp på dansk grund i år for Håndboldherrerne, og måske derfor har interessen været ekstra stor for at nå at hylde holdet for deres flotte VM-guld.

Men faktisk var over 90 procent af billetterne allerede solgt helt tilbage i november. Nu er selv de sidste enkeltbilletter så revet væk. Altså venter en fantastisk kulisse med over 10.500 mennesker på plads. 

- Vi sætter megastor pris på den opbakning, vi får. Det er fedt at komme til Danmark og spille foran vores egne fans, og det gør oplevelsen sjovere både for os på banen og for alle på tilskuerpladserne med fyldte haller og god stemning, siger Flensborg-fløjen Emil Jakobsen.

Opgøret mod Sverige bliver den sidste og afgørende kamp om sejren i den såkaldte EHF EURO Cup, der er en turnering for de fire nationer, der allerede er kvalificeret til EM i 2024. Foruden Danmark og Sverige tæller den også Spanien og de tyske EM-værter.

”Fortjener den største hyldest”
I Jyske Bank Boxen glæder man sig også til at fejre, at Danmark som det første land nogensinde har formået at vinde tre VM-guld i træk i herrehåndbold. 

- Der skal lyde et stort tillykke til Dansk Håndbold Forbund med at sikre endnu en udsolgt håndboldfest på hjemmebane. Herrelandsholdet er i topform, og verdensmestrene fortjener den største hyldest, så vi ser frem til et brag af en kamp med tusindvis af håndboldfans på plads i Jyske Bank Boxen, siger administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen.

Selvom der altså ikke er kvalifikation på spil i opgøret, er det alligevel en flok topmotiverede danske spillere, der går til opgaven.

- Sverige er et verdensklassehold og et af dem, der plejer at være blandt favoritterne til mesterskaberne. Så der venter en meget svær modstander.

- Det er altid sjovt at spille mod svenskerne, både fordi det er et vaskeægte arvefjendeopgør, og fordi mange af os har svenske holdkammerater ude i klubberne. Så der er også lidt ekstra håneret på spil. Derfor er jeg sikker på, vi får en god omgang håndbold med en masse fight og tempo, siger Emil Jakobsen.

Inden mødet med Sverige venter også en landskamp på udebane mod Spanien om torsdagen i samme uge.

Kilde: DHF
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.