Verdens Vildeste Brobyggere kåret i Herning

Foto: Herning Kommune.
dato

Fredag blev Torvet ved Fuglsang Sø i Herning forvandlet til en byggeplads, da brobygningskonkurrencen "Verdens Vildeste Brobyggere 2024" fandt sted. 40 unge brobyggere deltog i livekonkurrencen, hvor de på blot syv timer skulle opføre tre gitterbroer.

Efter flere måneders forberedelse kulminerede konkurrencen med, at Hold 3 løb med sejren og en præmie på 50.000 kroner for deres innovative gitterbro med en indbygget hængekøje.

Eventet, der for første gang blev afholdt i Herning Kommune, er både en konkurrence og et uddannelsesevent, der hylder brobyggeri og håndværk. Deltagerne var lærlinge, handelselever og studerende fra hele Jylland inden for bygningskonstruktør- og ingeniørfag.

Samtidig deltog elever fra 4.-7. klasse fra otte forskellige skoler i Herning Kommune i en parallel brobygningsaktivitet. De byggede minibroer, der skulle flyde på flasker med luft. Formålet var at give eleverne en praktisk oplevelse af, hvad en uddannelse inden for byggeri kan føre til.

Lærer Kirsten-Marie Kjær fra Tjørring Skole håber, at eventet kan inspirere flere unge til at vælge håndværksfag.

Verdens Vildeste Brobyggere, arrangeret af en non-profit forening, blev første gang afholdt i 2022. Formålet er at få flere unge til at søge ind på erhvervsuddannelser.


https://www.herning.dk/nyheder/2024/verdens-vildeste-brobyggere-kaaret-i-herning/
Kilde: Herning Kommune