Vi vil gerne gøre hverdagen lettere for især børnefamilien. Derfor bringer vi hver uge en artikel med vores bud på nem og lækker hverdagsmad. Vi kalder det VORES hverdagsmad.
I denne uge får du opskriften på en Club Sandwich, der helt sikkert bliver et hit i familien.
Når man enten er en stor familie eller en meget madglad familie - og alle tager del i indkøbs tjansen — så ender man ofte med diverse madvarer, som med tiden bliver så tilpas modne, at nu SKAL de bruges.
Her tænkes bla. på avocado, ananas, mango og chili.. De har dét tilfælles, at de kan nydes på flere måder: nogen spiser dem næsten rå - og andre konsumerer dem i en hyped’ og mere most tilstand. Sidstnævnte gør sig gældende her.
Club sandwich til 4 personer:
4 stk. Pågen Javisst eller 8 skiver store fuldkornstoastbrød
3-4 kyllingefileter, ca. 600 gram
1 pk. kalkunbacon el. alm. bacon
1/4 agurk
1/4 frisk ananas
Ca. 100 gram friske spinatblade
Dressing: en wanna-be-guacamole
1 frisk chili
2 modne avocadoer
1/4 mango
En klump frisk ingefær på størrelse med en valnød
Tilberedning:
Forvarm ovnen på 220 grader (varmluft)
Chop chili og ingefær - 3/4 kommes i stegesoen og 1/4 gemmes til dressingen.
Kyllingefileterne skæres hver især i 5-6 skiver og lægges i stegesoen. Vendes med lidt karry, paprika, salt og peber.
Stil stegesoen med kyllingefileterne på en rist midt i ovnen i ca. 30 min.
Udnyt den opvarmede ovn og steg baconen på en bageplade med bagepapir - eller i et ildfast fad - i bunden af ovnen..
Bacon skal stege ca. 15-20 min ved 220 grader.
For at få kyllingefileterne så møre som muligt, så brug en stegeso.
Stegesoen er et must i ethvert køkken - især når man er en sucker for mørt og smagfuldt kød - og når man ikke gider lugten af mados i sit hår eller resten af huset.... En stegeso kræver hverken olie eller smør i forbindelse med tilberedning af kød - men husk låget. Det er dér, fidusen ligger gemt.
Den gemte fjerdedel chili og ingefær choppes med avocadoerne og den kvarte mango.
Stil på køl indtil servering.
Agurk og ananas skæres i tynde skiver. Helt tynde.
Spinatbladene skylles. Dup dem med lidt køkkenrulle eller slyng dem i en salatslynge.
Når der er 3-4 min. til kødet er færdigt, så læg brødet på risten i ovnen. Hvis du i stedet slukker for ovnen, kan du lade det hele stå i 8-10 min.. Så er der lige tid til at dække bord - og skænke et glas køligt hvidvin.
Velbekomme